Cursussen

 

 

 

Home

  

Cursus informatie:

Basiscursus omgang met de computer (4-5 lessen)

Cursus Word voor beginners (4 lessen)

Cursus Excel (4 lessen)
Cursus Creatief met de PC (4 lessen)

Neem voor nadere informatie over deze of andere cursussen contact op met:

Basiscursus omgang met de computer (4-5 lessen).

De eerste les van deze cursus omvat een eerste kennismaking met de computer. U leert de muis en het toetsenbord gebruiken. U maakt kennis met het bureaublad en het Kladblok.
Bent U al bekend met het gebruik van toetsenbord en muis, dan kan deze les worden overgeslagen

De volgende vier lessen behandelen het Windows besturingsprogramma. U leert omgaan met menu's en vensters, en u leert wat u kunt doen met bestanden en mappen. Daarnaast maakt u kennis met een eenvoudig tekstprogramma en een eenvoudig tekenprogramma.

Cursus Word voor beginners (4 lessen)

Deze cursus heeft tot doel u kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van Microsoft Word. Aan de hand van praktische voorbeelden leert u in vier lessen de basisbeginselen van Word. Aan bod komen het werken met alinea's, het opmaken van teksten, de taakbalken, de menuprogramma's en het invoegen van (bijvoorbeeld) plaatjes

De cursus is bestemd voor de beginnende computergebruiker die al met Windows om kan gaan. (Zie basiscursus omgang met de computer)

Cursus Word voor gevorderden (4 lessen)

Deze cursus is het vervolg op de cursus Word voor Beginners. Aan de hand van praktische voorbeelden leert u in vier lessen: Het werken met opmaakprofielen, het het werken met frames, het toevoegen van kruisverwijzingen en hyperlinks. Daarnaast wordt ingegaan op het maken van een boekwerkje, het gebruik van velden en het samenvoegen van documenten.

De cursus is bestemd voor de computergebruiker die al met Word om kan gaan. (Zie cursus Word voor Beginners)

Cursus Excel (4 lessen)

Deze cursus heeft tot doel u kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van Microsoft Excel. Aan de hand van praktische voorbeelden leert u in vier lessen de basisbeginselen van Excel. Aan bod komen het werken met (verschillende) werkbladen, het opmaken van cellen, de taakbalken, de menuprogramma's en het invoegen van functies, het sorteren van data en het maken van eenvoudige grafieken.

De cursus is bestemd voor de beginnende computergebruiker die al met Windows om kan gaan en basiskennis heeft van office applicaties. (Zie basiscursus omgang met de computer en cursus Word voor beginners)

Cursus Creatief met de PC (4 lessen)

Deze cursus heeft tot doel u kennis te laten maken met verschillende creatieve mogelijkheden van uw PC. U maakt kennis met de mogelijkheden van een teken- en fotobewerkingspakket. U leert uw eigen foto's of tekeningen te bewerken, en u maakt uw eigen collage op de PC. 

De cursus is bestemd voor de beginnende computergebruiker die al met Windows om kan gaan.  (Zie basiscursus omgang met de computer).